Trainingsweek in Tokio

Op uitnodiging van de Nihon University zijn we (Helene en Elaine) van 6 februari tot 13 februari in Tokio geweest om de Japanse ruiters te trainen. Dit was wederom een fantastische ervaring. Vorig jaar was de eerste keer dat we naar Tokio zijn gegaan om les te geven, maar ook dit jaar stond het weer op de planning.

De trainingen
Deze universiteit heeft een stallencomplex voor ongeveer 35 paarden en een buitenbak, waar studenten die willen paardrijden de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen, te trainen en wedstrijden te rijden. We hebben zowel dressuur, spring als eventing combinaties mogen trainen. Iedereen was super enthousiast en gedreven om beter te worden. Alles werd met volledige aandacht opgenomen. Hoe moet je bepaalde “kunstjes” rijden in de dressuur, en hoe train je voor een springparcours en een cross. Wat zijn goede oefeningen, hoe kan je variëren in het rijden van afstanden. Zoveel mogelijk onderdelen hebben we geprobeerd te bespreken en te trainen.

Typisch Japans eten
Niet alleen de trainingen waren ontzettend leuk. Ook het Japanse eten was een hele nieuwe ervaring. Door de organisatie zijn we iedere dag mee uit eten genomen, naar steeds een ander type restaurant. De bekende sushi maar ook de “hot pot”, “shabu shabu” en de echte Japanse biefstukken zijn aan bod gekomen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ook dit een groot succes was voor ons.

Het allermooiste aan het geven van trainingen is dat je ruiters vooruit ziet gaan. Je ziet dat de aanwijzingen die je geeft begrepen worden en wanneer deze dan worden toegepast de paarden beter gaan lopen. Dat geeft de ruiters vervolgens veel vertrouwen. Combinaties verder helpen een positieve ontwikkeling door te maken geeft veel energie.

Op naar volgend jaar!