Roepnaam: Vira
Geslacht: Merrie
Geboortedatum: 8 juni, 2002
Afstamming: Jazz x Whinny Jackson
Schofthoogte: 1.70 m
Eigenaar: H. Aubert, W. Pen, M. Pen
Eventing: CCI5*, Dressuur Z2, Springen M

Alle Resultaten

Mijn “once in a lifetime horse” Vira. Er is geen paard waar ik zoveel aan te danken heb als aan Vira. Vira kwam als veulentje bij ons op stal. Mijn moeder had haar gekocht als dressuurpaard. Omdat ik de eventingsport veel leuker vond ging ik ook met Vira wat sprongetjes maken en daar bleek zij veel talent voor te hebben. Vira is altijd een lastig paard geweest. Veel kwaliteit, maar je moest echt een team vormen om goed met haar overweg te kunnen. Je kon bij Vira niets afdwingen. Je moest het netjes vragen. haha. Uiteindelijk is het mij gelukt om alle knopjes te vinden en haar ook nieuwe dingen aan te leren. Toen we eenmaal een hecht team waren deed Vira werkelijk alles voor mij.

Ze is echt een gouden paard. Dankzij Vira heb ik op de Olympische Spelen in Londen gereden, mocht ik deelnemen aan Europese- en Wereldkampioenschappen bij de Senioren. Dankzij haar werd ik een naam in de eventing wereld. En zij heeft mij al die prachtige overwinningen, successen en zelfs die bronzen teammedaille gegeven. Vira heeft zelfs op de 6e plaats van de wereldranglijst eventingpaarden gestaan, en samen stonden we op de 18e plaats. Ik was nog jong en onervaren, maar met Vira leek alles makkelijk en ging het vanzelf. Wat ik uiteindelijk het allermooiste vind aan mijn carrière met Vira is dat dit laat zien wat je kan doen met een paard als je een hecht team bent, vertrouwen hebt in elkaar en elkaar door en door kent.

Die ontwikkeling en die vertrouwensband is echt het allermooiste aan het werken met paarden. Op dit moment loopt Vira niet meer in de wedstrijdsport. In 2019 heeft zij haar eerste veulentje gekregen. Werkelijk een pracht veulen. Ik kan echt niet wachten tot ik straks met die kleine meid aan de slag kan. Ik hoop natuurlijk dat er straks nog meer kleine Vira’s geboren zullen worden. Verder is Vira nog steeds de belangrijkste van de stal, maar nu mag ze gaan genieten van het moederschap, rustig aan doen en lekker op de wei staan. Bedankt topper voor alles wat je voor mij hebt gedaan!

Wereldruiterspelen Caen/Normandy – 13e plaats individueel –
Werelruiterspelen Caen/Normandy – 3e plaats Team
CCI4**** Luhmuhlen, Duitsland – 5e plaats –
CICO3*** Nations Cup Fontainebleau, Frankrijk – 1e plaats –
CIC2** Vale Sabroso, Portugal -2e plaats-

CCI3*** Deelname EK Senioren – Malmo, Zweden
CIC3*** Renswoude, Nederland – 1e plaats –
CCI3*** Boekelo, Nederland – Nederlands Kampioen Senioren –
CCI3*** Deelname Olympische spelen London, Engeland –
CCI3*** Boekelo, Nederland – 9e plaats –
CICO3*** Fontainebleau, Frankrijk -5e plaats-
CIC3*** Dos Hermanas, Spanje – 1e plaats –
CIC3*** Dos Hermanas, Spanje -5e plaats-
CCI3*** EK Senioren – Luhmuhlen, Duitsland – 14e plaats –
CCI3*** Strezgom, Polen – 1e plaats –
CIC3*** Wiesbaden, Duitsland -6e plaats-
CIC1* Fontainebleau, Frankrijk -4e plaats-
CIC3*** Breda, Nederland -4e plaats-
EK Young Riders Pardubice, Tsjechië -10e plaats-