Over Ons

Hélène Pen-Aubert
Hélène Pen-Aubert - Geboren in Den Haag 16 augustus 1955.

Ik ging op 8-jarige leeftijd pony rijden op de ponyclub in Leidschendam. Al gauw kreeg ik mijn eigen pony, waar ik uiteindelijk op landelijk niveau mee reed met dressuur en aangespannen. Dat resulteerde nog voor mijn middelbare school in twee Nederlandse titels. Met mijn enthousiasme betrok ik eerst mijn ouders en al snel mijn hele familie in de paardensport. Dressuur is altijd de grote nummer één gebleven en ook op het gebied van springen en het toenmalige military reed ik tot op nationaal niveau. Deze hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een eigen wedstrijdstal. Vanaf de tachtiger jaren specialiseerde ik mij in de dressuursport, waarna een internationale carrière volgde. Vele overwinningen waren het resultaat met als hoogtepunt een zilveren teammedaille op de wereldkampioenschappen in Toronto - Canada (1986) en een bronzen teammedaille op de Europese Kampioenschappen in Groot Brittannië (1987). Na reserve te zijn geweest voor de Olympische Spelen in Seoul volgde een periode waarin de nadruk kwam te liggen op het gezin. In 1985 trouwde ik met de topsporter/marinier Wolter Pen. In de loop der jaren kregen we 3 kinderen: Elaine(1990), Wouter(1991) en Mark(1994). Wolter (1944-2011) was het brein en de drijvende kracht achter Stal Pen-Aubert en de carrière van Elaine. Wolter regelde alles op stal, maakte alles op stal en gaf de spring- en conditietrainingen. Wolter’s begeleiding in de conditionele trainingen heeft er voor gezorgd dat onze paarden zowel toen als nu topfit zijn. De wedstrijdstal veranderde in een bedrijf gericht op africhting- en pension. Automatisch kwamen met de kinderen pony’s op stal waaruit zich weer de nodige jonge talenten ontwikkelden. De veelzijdige begeleiding van de jeugdige ruiters maakte dat meerderen doorstroomden naar de A- en B-kaders pony’s Junioren en Young Riders Eventing. Door de successen van mijn dochter Elaine is de cirkel inmiddels weer rond en hebben wij naast de gebruikelijke activiteiten opnieuw een uitgebreide wedstrijdstal met mogelijkheden zoals verder in deze website zijn beschreven.

Klik hier voor resultaten Hélène Pen-Aubert.


Elaine Pen
Mijn naam is Elaine Pen. Ik ben geboren in Leiden op 2 februari 1990. Ik ben nu 23 jaar oud en heb vorig jaar Nederland bij de Olympische spelen in Londen vertegenwoordigd. Een ander hoogtepunt in 2012 is dat ik Nederlands Kampioen ben geworden tijdens de Military Boekelo. Door een kleine beschrijving over mijn familie en jeugd te geven hoop ik je wat meer te vertellen over wie ik ben. Ik ben de dochter van 2 fanatieke sporters. Mijn vader Wolter Pen presteerde heel goed in de Moderne Vijfkamp. In 1972 was hij reserve voor de Olympische Spelen van München. Hij heeft zijn hele leven paard gereden en met enorme motivatie heeft hij mij zijn kennis bijgebracht, voornamelijk in de takken springen en cross. Mijn moeder Hélène Aubert was fanatiek in de dressuursport. Zij behaalde met het Nederlands team de zilveren medaille op de Wereld kampioenschappen in Toronto, Canada en een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen in Goodwood, Engeland. Hélène heeft mij als moeder en als coach enorm veel geleerd en gesteund. Ook mijn broertjes Wouter en Mark hebben allebei gereden en hebben mij geholpen om deze weg naar en in de topsport mogelijk te maken.

Mijn eerste herinneringen zijn voorop bij mijn moeder op het paard. Ik was toen een jaar of twee. Mijn opa en oma gaven mij een pony, Black O'Neill, toen ik 8 was. Een lief maar heel ondeugend beestje en daar reed ik mijn eerste wedstrijdje op.
Thuis werd ik veelzijdig getraind, zowel in dressuur, springen als in het terrein. Al snel bleek dat mijn voorkeur bij de cross lag. De pony's Rodger en Chico zijn als leermeesters voor mij geweest en hebben zeker invloed gehad op mijn interesse op dit gebied. Op mijn 13de reed ik mijn eerste EK in Ierland (2003) op de zelf afgerichte Rondeel’s Monsoon. Vele EK’s volgden; bij de pony’s, junioren en young riders met als beste resultaat een 10e plek op het EK 2010 in Pardubice, Tsjechië met Vira.

De afgelopen jaren is mijn eventingcarrière in stroomversnelling geraakt. Dit kwam met name door de goede resultaten in 3-sterren wedstrijden. In 2011 werd ik gevraagd voor het senioren team dat zou gaan deelnemen in Luhmühlen. Een foutloze cross en een foutloos springparcours resulteerden in een 14e plaats en daarmee was ik de beste Nederlander. In dat zelfde jaar verzamelde ik zoveel punten in de individuele ranking voor de Olympische Spelen dat dit een serieuze mogelijkheid werd. Na de extra punten in Spanje en de goede teamprestatie in Fontainebleau, Frankrijk werd dit een feit. Een droom die uitkomt.
Naast de paarden studeer ik rechten aan de Universiteit in Leiden. Helaas gaat deze ontwikkeling iets minder snel dan die met de paarden, maar de studie ga ik zeker voltooien.

Klik hier voor resultaten van Elaine Pen.


Bianca Aubert
Bianca Aubert heeft een zeer ruime ervaring met het africhten van paarden tot en met het allerhoogste niveau in de nationale en internationale dressuursport. Zij is een succesvolle wedstrijdamazone en heeft diverse dressuurkampioenschappen op haar naam geschreven. Bianca is ook zeer actief in het overdragen van haar kennis en ervaring op anderen. Vele van haar leerlingen hebben deze lessen weten om te zetten in goede klasseringen op wedstrijden, regionaal – nationaal, maar ook internationaal.

De kracht van Bianca is haar geduld en haar vermogen om zich aan te passen aan het niveau met zowel ruiter als paard. Instructie kan worden gegeven op werkelijk ieder niveau, van beginnend tot en met Grand Prix.

Klik hier voor resultaten.