Hélène Pen-Aubert – Geboren in Den Haag 16 augustus 1955.

Ik ging op 8-jarige leeftijd pony rijden op de ponyclub in Leidschendam. Al gauw kreeg ik mijn eigen pony, waar ik uiteindelijk op landelijk niveau mee reed met dressuur en aangespannen.

Dat resulteerde nog voor mijn middelbare school in twee Nederlandse titels. Met mijn enthousiasme betrok ik eerst mijn ouders en al snel mijn hele familie in de paardensport.

Dressuur is altijd de grote nummer één gebleven en ook op het gebied van springen en het toenmalige military reed ik tot op nationaal niveau. Deze hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een eigen wedstrijdstal.

Vanaf de tachtiger jaren specialiseerde ik mij in de dressuursport, waarna een internationale carrière volgde.

Vele overwinningen waren het resultaat met als hoogtepunt een zilveren teammedaille op de wereldkampioenschappen in Toronto – Canada (1986) en een bronzen teammedaille op de Europese Kampioenschappen in Groot Brittannië (1987).

Na reserve te zijn geweest voor de Olympische Spelen in Seoul volgde een periode waarin de nadruk kwam te liggen op het gezin.

In 1985 trouwde ik met de topsporter/marinier Wolter Pen. In de loop der jaren kregen we 3 kinderen: Elaine(1990), Wouter(1991) en Mark(1994).

Wolter (1944-2011) was het brein en de drijvende kracht achter Stal Pen-Aubert en de carrière van Elaine.

Wolter regelde alles op stal, maakte alles op stal en gaf de spring- en conditietrainingen.

Wolter’s begeleiding in de conditionele trainingen heeft er voor gezorgd dat onze paarden zowel toen als nu topfit zijn.

De wedstrijdstal veranderde in een bedrijf gericht op africhting- en pension.

Automatisch kwamen met de kinderen pony’s op stal waaruit zich weer de nodige jonge talenten ontwikkelden.

De veelzijdige begeleiding van de jeugdige ruiters maakte dat meerderen doorstroomden naar de A- en B-kaders pony’s Junioren en Young Riders Eventing.

Door de successen van mijn dochter Elaine is de cirkel inmiddels weer rond en hebben wij naast de gebruikelijke activiteiten opnieuw een uitgebreide wedstrijdstal met mogelijkheden zoals verder in deze website zijn beschreven.